Reforma al Guinardó

About This Project

La reforma d’aquesta casa transmet calma a la seva propietària. Ara pot sentir com l’acull, l’acarona i la protegeix. Les dues, casa i persona, s’han retrobat, i es cuiden mútuament.

Arrel d’una lesió, que l’obliga a fer repòs, la propietària d’aquest pis va establir un nou diàleg amb el seu habitatge. Va adonar-se que ella havia evolucionat i que la casa s’havia quedat estancada i ja no la representava.

L’habitatge tenia tres habitacions que fins ara feien de traster, i en canvi la seva habitació i el menjador es quedaven petits. L’estudi no tenia llum i no l’utilitzava. Els mobles eren encara els dels antics propietaris, i com a decoració tenia coses seves d’altres èpoques que ja no parlaven d’ella ni de la seva vida actual.

La reforma passa per actualitzar la casa i convertir una de les habitacions en vestidor, alliberant així la seva habitació dormitori. La segona habitació compartirà la utilitat d’habitació de convidats i estudi, i la tercera habitació se suprimeix, convertint-se en espai per ampliar el menjador i sala d’estar cap a orientació sud, on hi ha més llum.

Es canvia el paviment i es fan mobles a mida a la seva habitació. Per els mobiliari a mida s’utilitza el mateix parquet del paviment, buscant unitat i continuïtat en els espais. La fusta, com a material natural que és, que aporta calidesa, confortabilitat i la connexió amb la natura.

La decoració també s’adapta a ella, amb uns quadres que evoquen al mar, els viatges i les vacances. Els teixits naturals del sofà i de la roba de llit evoquen també la natura.

Pel que fa a la il·luminació, s’ha jugat amb llum directe i indirecte amb regulació d’intensitat per crear diferents ambients dins d’un mateix espai, depenent de l’hora del dia, de l’ús de l’espai i fins i tot del seu estat d’ànim.

El projecte posa especial atenció a la seva habitació, com a espai propi i íntim, que la convidi a la relaxació prèvia per un son reparador.

S’han mantingut la cuina i els banys, que es reformaran l’any vinent, en una segona fase. Aquestes noves obres seguiran la línia encetada per les primeres i buscaran aportar més lluminositat i una major amplitud a la part central del pis.

DADES GENERALS

Ubicació: Guinardó, Barcelona
Data: 2019
Autora: Roser Ollé
Constructora: GRUP DOLMEN

CATEGORIA

Reforma d’habitatge

COL·LABORADORS

Fotografies: Guifré de Peray

Altres projectes

Category
Reforma