Torres de Selma

About This Project

Una antiga masia plena d’història, edificada sobre la roca i rodejada de bosc i vinya. Les dues torres d’origen templer datades del segle XII donen nom i caràcter al lloc.

S’ha treballat per aconseguir una bona accessibilitat a la finca, adequant l’entorn immediat. S’ha prioritzat la recuperació dels espais, rehabilitant façanes i cobertes, així com les estances que estaven en més mal estat.

En tot el procés s’han seguit sistemes de construcció tradicionals, utilitzant materials naturals tals com revestiments d’argila, paviment de terra cuita i pedra natural, paviments en base calç, tadelak en zones humides i fusta natural. S’ha potenciat la il·luminació natural per aportar llum a la masia i s’ha cuidat el condicionament acústic i la il·luminació artificial per crear un ambient íntim i acollidor per afavorir el descans, la regeneració i la creativitat.

El projecte inclou la rehabilitació estructural de les cobertes de les dues torres, la rehabilitació de les cobertes i façanes, la substitució de les fusteries del cos principal de la masia i les noves escales exteriors. També la rehabilitació estructural del volum de dues plantes situat a l’extrem est de la masia, destinat a cuina, menjador i sala polivalent, i la rehabilitació estructural de l’edificació annexa situada davant i a un pla inferior de l’edificació principal, destinat a magatzem. El cos rehabilitat es planteja com un espai obert que integra la cuina i el menjador a la planta baixa i un espai polivalent a la planta primera.

La rehabilitació busca adequar l’edificació als requeriments actuals, tot respectant els sistemes constructius tradicionals i mantenint la seva forta personalitat.

El resultat d’aquest projecte és un allotjament rural integrat perfectament en el seu entorn, que ofereix connexió amb la natura, retirs i programes de desintoxicació, alimentació saludable, autoconeixement i creativitat. Altament recomenable per aquell que busca un lloc per descansar, recarregar piles i tornar a casa renovat i curull d’energia.

DADES GENERALS

Ubicació: Pla de Manlleu
Data: 2017-2020
Autors: Roser Ollé
Constructora: Construcciones Boni Tarragona

CATEGORIA

Rehabilitació
Allotjament rural

COL·LABORADORS

Estructura: Culleré-Rendé
Instal·lacions: Culleré-Rendé
Director d’execució: Joan Maria Tomàs
Imatges virtuals: Colana

Altres projectes

Category
Rehabilitació