fbpx

Centre de ioga Espai Lotus

Espai Lotus ofereix als veïns de Sant Gervasi un refugi per afavorir la seva salut i el seu benestar a través de la pràctica de ioga i tai chi, entrenaments de pilates i barre, i tallers d’expressió corporal i dansa, entre molts d’altres.

La majoria de pràctiques que es realitzen a Espai Lotus requereixen d’una mirada cap l’interior i d’una gran concentració capaç d’allunyar el soroll i el ritme propis d’una gran ciutat. Segurs de la rellevància del lloc per aconseguir-ho, s’opta per una arquitectura conscient que inclou l’estudi de les necessitats del centre, l’harmonització de l’espai i l’elecció de materials naturals.

Tot l’equip que ha fet possible tant el disseny de projecte com l’execució de l’obra s’ha compromès amb els valors del centre. El resultat és un espai colpidorament agradable que t’acull i t’abraça, aconseguint aturar el temps tot fent desaparèixer neguits i presses. Un petit gran refugi al bell mig de la ciutat que permet retrobar-te i connectar amb tu.

La sala principal és un espai diàfan i amb grans obertures amb la intenció d’obrir-se i relacionar-se amb el barri. El vestidor genera un espai més íntim al fons de la sala principal reservat per a les pràctiques i entrenaments personals.

S’escullen materials naturals que milloren la qualitat de l’aire interior, regulen la humitat i la temperatura i no emeten tòxics. Aquests, dins d’una mateixa gamma cromàtica, resolen els acabats dels diferents espais per donar continuïtat al conjunt del centre i afavorir la sensació d’amplitud.

El revestiment natural d’argila concedeix una gran bellesa i una olor característica a l’espai.  La tarima de fusta natural de roure aporta moltíssima calidesa i és súper agradable al tacte. El paper pintat amb motius vegetals dota al conjunt de dinamisme i moviment. Els complements són de teles i teixits naturals que ajuden a crear un ambient íntim i relaxat. Les plantes s’inclouen en el disseny amb la voluntat d’apropar la naturalesa al centre.

El disseny de la proposta incorpora de forma intrínseca l’harmonització de l’espai aplicant criteris de salut i biohabitabilitat, feng shui i geometria sagrada. Pots llegir l’article complet a la web de d’ESPAI LOTUS clicant en el següent enllaç:

Un refugi al barri de Sant Gervasi

DADES GENERALS

Ubicació: Barcelona
Data: 2023
Superfície: 60,00m2
Autors: Roser Ollé
Constructora: Àrids i Ciment

CATEGORIA

Oficines, comerços i locals

COL·LABORADORS

Joan Homedes i Eva León
Imatges virtuals: Sergio Sanchez

Altres projectes