fbpx

El minimalisme a la llar i com a estil de vida

El minimalisme a la llar i com a estil de vida

El minimalisme parteix de dues idees bàsiques. La primera és centrar-nos en allò que considerem important i la segona és desprendre’ns de la resta.

A l’iniciar un projecte de reforma convidem als propietaris a aplicar el minimalisme a casa seva. Abans de començar, cal advertir-los que es tracta d’un repte que pren el seu temps i que requereix esforç i dedicació. Si accepten el joc, es desfan de trastos que ja no utilitzen, de roba que ja no es posen i de coses que ja no els representen. Encarant una obra amb menys pertinences, els espais guanyen en amplitud i sensació  de lleugeresa i els propietaris gaudeixen dels beneficis que ofereix el minimalisme: disposen de més espai lliure i aconsegueixen mantenir-lo ordenat i net amb més facilitat.

En projectes d’interiorisme i decoració també apostem pel minimalisme. Es tracta d’escollir menys objectes però de més qualitat. La societat de consum ens arrossega a comprar multitud de mobiliari auxiliar i elements de decoració barats i súper senzills. Aquests no acaben donant un bon resultat i tant sols segueixen modes passatgeres. Deixem-nos portar pels colors, teixits i materials naturals que ens agradin i ens aportin benestar. Escollim marques locals i sostenibles que ens acosten a persones amb valors similars als nostres. Prova d’incorporar color a casa teva amb plates de fruita del temps, plantes i flors naturals. Veuràs quin canvi!

[blockquote text=”Després d’aplicar el minimalisme a casa nostra i recuperar espai en armaris i prestatgeries, podem continuar i simplificar altres àrees de la nostra vida. Podem introduir hàbits relacionats amb el minimalisme al nostre temps lliure, per exemple. Passa per alliberar la nostra agenda d’activitats i compromisos que no ens motiven i centrar-nos únicament en aquells esdeveniments que realment ens aporten alegria i benestar. T’imagines? ⠀” show_quote_icon=”no”]

La Marie Kondo en el seu llibre “La màgia de l’ordre” parla, més enllà de consells concrets sobre com plegar la roba, ordenar armaris, seleccionar llibres o arxivar documents, del gran poder transformador de l’ordre. La seva filosofia té molt a veure amb els principis del minimalisme i es pot resumir en tenir només coses que ens fan feliços, ser totalment conscients d’allò que tenim i, finalment, mantenir casa nostra de manera que cada racó ens enamori.

Es tracta de no guardar objectes que ja no ens representen, que formen part d’una altra època, per compromís, per pena o per por a que ho necessitem d’aquí uns anys. Moltes coses que guardem no recordem ni que les tenim i és molt provable que si les necessitem no les ni trobem. Aquests objectes ocupen un lloc i representen una energia estancada. També cal tenir en compte que tots els espais de la casa són igual d’importants i cal mantenir-los tots en perfectes condicions i no oblidar-ne cap. Golfes, garatges o trasters també entren en joc i requereixen la nostra atenció.

El minimalisme, en termes més generals, es refereix a qualsevol cosa que s’hagi reduït a l’essencial, despullat d’elements sobrants. Aplicat a comunitats o persones, es tracta d’aquells que redueixen les seves pertinences i necessitats al mínim. En cap cas es tracta de viure sense res, sinó de tenir únicament tot allò que per nosaltres és necessari i alliberar-nos d’allò superflu que ens permeti centrar-nos en allò que per nosaltres és important.

No Comments

Post A Comment